Veelgestelde vragen

Hoe worden de reiskosten berekend?


De reiskosten kunnen op 2 manieren worden berekend. Welke manier wordt gebruikt is afhankelijk van de fotografe. U kunt hiervoor wel een inschatting maken. Wanneer u stal goed bereikbaar is met het OV en niet in de buurt van postcode 2492 ligt, zal vaak manier 2 worden gebruikt. Is de locatie echter dichterbij of minder makkelijk met het OV te bereiken zal eerder voor optie 1 gekozen worden. Marieke van Gladbach fotografie zal altijd van te voren de reiskosten berekenen en doorgeven zodat u weet wat u kunt verwachten. Is de locatie binnen 7,5km van postcode 2492 rekent Marieke van Gladbach fotografie geen reiskosten Manier 1: U neemt de afstand in kilometers tussen de locatie en postcode 2492 en doet deze keer 2, dit in verband met de heen en terugreis. Vervolgens doet u dat aantal keer €0,19 Manier 2: De gemaakte retour kosten voor het OV vanaf postcode 2492
Ik vind de foto niet mooi bewerkt, mag ik de bewerking aanpasssen?


Nee, dit is niet toegestaan. U kiest voor Marieke van Gladbach fotografie omdat de stijl van haar foto's u aanspreekt. Daarom is Marieke van Gladbach fotografie vrij om haar inzicht en creativiteit te gebruiken. Hier hoort het bewerken ook bij. Mocht u toch een foto hebben bewerkt zitten hier consequenties aan verbonden.
Ik wil graag de onbewerkt foto's ontvangen, is dit mogelijk?


Nee, het nabewerken van de foto's hoort bij de stijl van Marieke van Gladbach fotografie. Zonder deze nabewerking is de foto niet af. De foto's die u op de nabestelpagina ontvangt mogen dan ook niet opgeslagen worden. Gebeurt dit wel, dan zitten daar consequenties aan.
Worden mijn foto's door Marieke van Gladbach fotografie gedeeld?


Marieke van Gladbach fotografie heeft het recht om de gemaakte foto's te delen. Dit kan zijn op Instagram, Facebook, haar website of op andere manieren. Marieke van Gladbach fotografie heeft het auteursrecht van de foto en is daarom vrij om deze te gebruiken. Betreft het een foto waar u opstaat, heeft u het portretrecht van de foto. Echter behoud Marieke van Gladbach fotografie het auteursrecht. Marieke van Gladbach fotografie is niet verplicht de gemaakte foto's te delen. Wilt u niet dat uw foto's gedeeld worden? Geef dit dan vooraf of tijdens de shoot aan. Heeft u een portfolioshoot? Dan kunt u er niet voor kiezen dat uw foto's niet gedeeld worden.
Kan een reportage verplaatst worden?


Geboekte reportages kunnen tot 48 uur voor de dag van de reportage geannuleerd worden of verplaatst worden. Wilt u een reportage annuleren of verplaatsen minder dan 48 uur van te voren, is dit alleen mogelijk met een geldige reden. Marieke van Gladbach fotografie bepaalt naar eigen inzien of de reden geldig is. Mocht zij constateren dat het geen geldige reden is, kunnen hier kosten voor in rekening gebracht worden. Marieke van Gladbach fotografie kan de reportage altijd verplaatsen. Mocht de reportage door het weer niet door kunnen gaan wordt deze kosteloos verplaatst.
De weersvoorspellingen voor de geplande datum zijn slecht, wat nu?


Mocht er sterke wind zijn of neerslag zijn zal Marieke van Gladbach fotografie u contacteren. Er wordt dan een voorstel gedaan met het verplaatsen van de reportage. Mocht dit niet mogelijk zijn zullen we samen kijken naar een passende oplossing. Slaat het weer tijdens de shoot om? Dan kijken we op dat moment naar een passende oplossing. Marieke van Gladbach fotografie bepaalt dan in overleg met u of er een tweede afspraak gemaakt moet worden om alsnog het gewenste resultaat te behalen.
Wat kan ik aantrekken bij een reportage?


U kunt voor een reportage het beste rustige kleding aantrekken. Kleding met een druk motiefje leidt vaak erg af van de foto's. Een effen shirt geeft meestal het mooiste effect. Ook wanneer u rij-foto's wilt kunt u het paard het beste in 1 kleur optuigen. Het moosite is als uw kelding past bij de uitrusting van het paard.
Wanneer betaal ik voor de reportage?


Marieke van Gladbach fotografie vraagt u om voor aanvang van de shoot de reiskosten te betalen. De reportage zelf, kan tijdens de reportage zelf contant betaald worden indien gewenst. Wilt u het bedrag overmaken, dan bepalen we samen wanneer dit betaald wordt.
Wat mag ik met een nabestelde foto zonder logo doen?


Dit mag u wel met een nabestelde foto zonder logo: - De foto af laten drukken voor eigen gebruik, zoals op canvas voor in uw huis etc. - De foto bijvoorbeeld als achtergrond op uw mobiel/computer gebruiken Dit mag u niet met een nabestelde foto zonder logo: - De foto plaatsen op social media - De foto voor commerciële doeleinden gebruiken (dit is met de foto's met logo ook niet toegestaan) - De foto afdrukken en vervolgens verspreiden (in bijvoorbeeld de vorm van een flyer oid) - De foto op een andere manier online of offline verspreiden
Wat als ik niet leuk op de foto sta?


Iedereen kan leuk op een foto staan! U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken! Bovendien kunt u zelf de foto's uitkiezen, waardoor u sowieso tevreden bent met de gekozen foto's.
Ik ben gevraagd voor een portfolioshoot, wat kan ik verwachten?


Een portfolioshoot werkt tijdens de shoot hetzelfde als een normale shoot. Het kan zijn dat Marieke van Gladbach fotografie graag wilt dat u een bepaalde pose aanneemt, maar u bent niks verplicht. Buiten de shoot om zijn er wel een aantal dingen anders. Bij een portfolioshoot kunt u niet zelf de foto's uitkiezen. Wel kunt u achteraf foto's bijbestellen. U ontvangt bij een portfolioshoot 3 foto's gratis (of tegen de reiskosten) als bedankje voor het model staan.